Wednesday, May 25, 2022
HomeKitchen DesignY-Residence by Workplace Shogo Onodera

Y-Residence by Workplace Shogo Onodera


Y-Residence by Office Shogo Onodera

Location: Tokyo, Japan
Program: Residence (Renovation)
Consumer: Non-public
Architect: Workplace Shogo Onodera
Contractor: Nanaho Co., Ltd.
Whole Space: 61sqm
Design Interval: Jun – Jul. 2020
Development Interval: Aug – Nov. 2020
Primary Supplies: Flooring – Versatile Board, Carpet, Mortar
Wall – Plasterboard + Paint, Present uncovered
Ceiling – Plasterboard + Paint
Door – Flash + Paint, Lauan Plywood + Oil Paint
Photograph Credit score: ©️Ichiro Mishima ©️Workplace Shogo Onodera

This can be a renovation venture of a 40-year-old house in Tokyo.

We designed a “non-functional hole” that creates varied communications in our every day lives in a basic house constructing.

The shopper’s requests have been quite common, equivalent to a very good house to get pleasure from meals and wine with associates, and a big kitchen. Nonetheless, we additionally obtained an uncommon request and it was to design one thing that we had by no means seen earlier than.

On the examine stage, varied concepts have been examined by utilizing fashions. Then, at one level, we tried separating the rooms – that have been as soon as connected – by 11cm. At that second, we felt that the standard of the house had heightened considerably, despite the fact that the hole was solely 11cm.

There is no such thing as a specific perform on this hole. Nonetheless, the surroundings seen on the opposite aspect of the lounge can attain the doorway, and you’ll really feel the signal of an individual on the opposite aspect of the field. It’s a non-functional hole, however the home as a complete turns into one, and it feels just like the rooms going through one another are linked.

By placing home windows within the partitions of every room and the hole, the lights might be turned on and off, and you’ll really feel the indicators of life and the presence of your companion or associates regardless of the place you’re in the home.

Though we moved it with none intention, and it was a mere hole, we acquired a sense that this was the start of one thing. It was like a gimmick with out a solution. This can be a “non-functional hole” that creates various communication in our lives, and is a “machine” that goes past the designer’s intentions.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments