Wednesday, May 25, 2022
HomeBedroom DesignWorrell Yeung refreshes Broadway Loft for a rising NYC household

Worrell Yeung refreshes Broadway Loft for a rising NYC household


A Manhattan household that wanted extra dwelling area has commissioned New York studio Worrell Yeung to overtake their residence in a historic NoMad constructing.


The rising household was dedicated to remaining in a 1,600-square-foot (149-square-metre) loft in Gilsey Home that that they had lived in for over a decade.

The living room interior of Broadway Loft
The Broadway Loft’s lounge has a low marble desk that serves a number of capabilities

Worrell Yeung subsequently redesigned the Broadway Loft to higher swimsuit their present way of life.

“The household had lived within the residence for practically 14 years and had been trying to buy a brand new house to resolve their rising want for extra area, privateness, and storage,” the group defined.

A grey toned kitchen table and stools
An open-plan kitchen gives additional versatile area

“If redesigned to create extra storage, enhanced entry to pure mild, and an extra toilet and bed room, it may very well be their ultimate house — one nonetheless stuffed with essential reminiscences, but additionally embodying their transitions and progress as a household,” they added.

The entire residence’s present partitions had been eliminated, revealing the constructing’s metal construction, sprinkler piping, and unique moldings from its building in 1867.

Broadway Loft by Worrell Yeung
Kitchen cabinetry is colored mild gray

The structure was then reconfigured to incorporate two bedrooms, a second toilet, and loads of space for storing. “Utility and storage was paramount to the design of every programmatic aspect,” stated the architects.

Upon coming into the house, a full-height closet creates a lobby, and gives some separation between the entrance door and the open-concept dwelling space.

A full-height closet acts as a room divider

Worrell Yeung envisioned the kitchen, dwelling and eating room as a steady area for use flexibly by the household.

“We created an environment friendly structure that added an extra bed room and bathtub, but additionally made the dwelling area bigger, extra ethereal with extra entry to sunlight,” stated studio co-founder Max Worrell.

Broadway Loft by Worrell Yeung
Uncovered pipework is highlighted with mushy hues in some locations

Alongside the lounge’s longest wall, a low piece of marble serves as a desk, seating space and fireside encompass.

“The built-in lies low on the wall, leaving ample area above for a salon show of the couple’s vibrant artwork assortment,” stated the group.

The kitchen options cabinetry completed in impartial gray tones and a breakfast bar for casual meals.

Above the brand new toilet is a sleeping loft accessed by a built-in wood staircase, benefiting from the residence’s footprint. Equally, the kids’s bed room incorporates a lofted sleeping space, which frees up the ground for different actions.

A turquoise staircase and children's toys
The youngsters’s lofted mattress is reached by way of a teal staircase-cum-storage unit

Inside the primary bed room on the finish of the hallway, Worrell Yeung integrated a beneficiant walk-through closet resulting in an ensuite.

Provided that the household’s giant assortment of artwork, objects, sculptures and memorabilia would carry loads of color into the rooms, Worrell Yeung opted for an in any other case extra restrained palette for partitions, flooring and ceilings.

A brown chair and marble desk
The redesigned residence presents higher entry to pure mild

“Once we began speaking concerning the materials palette, the concept was at all times to have actually lovely supplies, just like the bone white flooring, but additionally let it’s very impartial,” stated Worrell Yeung co-founder Jejon Yeung.

“We knew the shoppers had a number of artwork and colourful furnishings, so we wished to let the structure exist extra calmly within the background,” he added.

Broadway Loft by Worrell Yeung
A walk-in closet results in an ensuite toilet

Worrell Yeung was based in Brooklyn in 2014 by the duo, whose different initiatives in New York Metropolis embody a Chelsea loft and an residence in Dumbo’s Clocktower Constructing.

The images is by Alan Tansey.


Challenge credit:

Architect​: Worrell Yeung
MEP​: Engineering Options
Expediter​: Anzalone Structure
Contractor​: Bednarz Development

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments