Monday, July 4, 2022
HomeOffice DecorWest Barn Co. Workplaces - Durham

West Barn Co. Workplaces – Durham


Ben Johnson Interiors mixed components of nature with industrial design and supplies to finish the West Barn Co. workplaces in Durham, England.

West Barn Co. is an thrilling and unbiased cosmetics eCommerce model, based within the North East in 2016 by mom and daughter dream staff, Donna and Kim. The model believes in empowering individuality by creating cruelty-free, vegan-friendly, sustainable magnificence merchandise that improve pure magnificence and enhance self-confidence.

Since then, the model’s success has been stratospheric, they usually now have a large product vary, have 26 staff and ship internationally to over 60 nations, all from their HQ in Durham’s industrial hub, Belmont Industrial Property.

Kimberley and Donna contacted us forward of the model’s transfer from their present HQ to a a lot bigger house in Durham that may mix their varied departments, together with product improvement, manufacturing, packing, design and operations, underneath one roof.

West Barn Co. has a powerful model id and we needed to replicate this throughout all the house. While their new HQ is predicated in an industrial setting, we needed to let the model shine and fully flip what is likely to be seen as a “typical” warehouse setting into one thing trendy, playful, match for objective and really, very “Instagrammable”.

Taking inspiration from West Barn Co.’s product packaging and values, we designed a scheme that celebrates the model and displays what they’re about as an organization.

Letting as a lot pure gentle into the house as doable was a key consideration, so the frontage has ground to ceiling home windows and all through the house, we’ve included trendy, Crittal-effect glass partitions and lighting that gives an actual pure really feel irrespective of how far again into the house one is likely to be. There are heaps of playful components, resembling their neon indicators, residing moss wall and – the star of the present – the big tree that sits proudly of their collaboration and wellbeing space.

The tree was an answer created to cover a big column and is manufactured from an precise tree, with hidden architectural columns. There’s a swing, varied kinds of trendy smooth seating and product show, in addition to showcasing the model values on the wall across the house. All through the scheme, we tried to maintain the palette as pure and impartial as doable and utilised furnishings and carpet options to enrich, such because the moss and cobble impact carpets and smooth, curved furnishings in pure tones.

The West Barn Co. Clinic was one thing that advanced throughout the progress of this challenge and the top result’s a trendy, separate reception space, with 4 therapy rooms. Once more, the clinic totally represents every thing West Barn Co. is all about and – while it’s its personal house – very a lot flows and suits with the remainder of the setting.

The idea additionally included WBCo. Lab, their product improvement and testing house, a packaging space, reception and welcome space, manufacturing, assembly rooms, a pictures studio and kitchen. An vital a part of WBCo’s course of was to have product photoshoots. A photograph studio was created with playful zones outdoors of the studio the place fashions, celebrities and influencers can put together and shoot content material to be used within the model’s advertising/social media channels.

The completed challenge is a celebration of the West Barn Co. model and a trendy, collaborative office that may see the model by the subsequent thrilling chapter and section of progress. It’s gentle, spacious, playful and interesting, and makes use of each little bit of house – making certain most affect and a chance for not solely showcasing the model however the merchandise too.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments