One House Restricted accomplished the workplaces for an alternate funding administration agency with an expansive view and vibrant colours to match the pure mild in Singapore.

Our shopper is a US-based different funding administration agency specializing in international macro buying and selling in rates of interest and overseas trade markets. For the Consumer’s third workplace in Asia, situated in Singapore’s Monetary District, we designed an open-plan surroundings with buying and selling desks situated on the coronary heart of the premises.

The elongated floorplate on the nook of the tower affords open views throughout Collyer Quay. Almost half of the floorplate is devoted to a tightly choreographed shopper expertise, culminating in a set of assembly rooms with metropolis views. However, essentially the most fascinating views and entry to sunlight are reserved for the buying and selling flooring itself that enjoys a comfortably appointed Collaboration Space on the tower’s nook.

Thematically, your complete workplace celebrates Singapore’s wealthy historical past and fashionable growth. A vibrant palette of Peranakan-inspired supplies, coloursand detailing make for a singular, “not-too-corporate-vibe. For instance, the totally geared up Open Pantry is completed in intricate mosaic tiling and an open-block display wall that recall conventional Singaporean shophouse structure.

Designed and delivered throughout the Covid-19 pandemic, this office design benefitted from foresight because the Singapore Authorities’s successive ‘Work From House’ mandates modified everybody’s work habits. Right here we created a long-term different to the house workplace, balancing consolation, confidentiality and productiveness in a brand new model of labor surroundings.

Design: One House Restricted
Design Crew: Greg Pearce, Dickson Yuen, Stefani Lau, Jaden Cabaltera
Contractor: S&techs Development Administration
Pictures: Marcus Lim