Sunday, July 3, 2022
HomeBedroom DesignTen house interiors that make a function of their corridors

Ten house interiors that make a function of their corridors


Our newest lookbook showcases 10 properties that show that with the suitable use of components corresponding to color, uncommon flooring or function partitions, inside corridors will be way more than a crucial evil.

Corridors are typically frowned upon, with up to date architects usually preferring to create open-plan layouts that keep away from any probably cramped passageways.

However in some instances, corridors are unavoidable, and so they may even grow to be an area to get pleasure from in their very own proper.

Under are 10 examples of the varied methods through which architects and designers have sought to rejoice corridors in residential interiors.

That is the most recent in our lookbooks collection, which supplies visible inspiration from Dezeen’s archive. For extra inspiration see earlier lookbooks that includes compact bedrooms, interiors that use room dividers and properties with built-in furnishings.


Tiled corridor of Upper Wimpole Street apartment by Jonathan Tuckey Design
Picture is by Ståle Eriksen

Higher Wimpole Avenue condominium, UK, by Jonathan Tuckey Design

This elliptical hall leads from the lounge of this flat in a Regency-era London townhouse into an antechamber subsequent to the main bedroom.

Structure studio Jonathan Tuckey Design used pastel pink for the partitions and placing black and white triangular ground tiles that distinction with the palette of the adjoining room, defining it as its personal area whereas conveying a way of intrigue about what lies past.

Discover out extra about this Higher Wimpole Avenue condominium ›


Candy Loft by StudioAC
Picture is by Jeremie Warshafsky

Sweet Loft, Canada, by StudioAC

Toronto agency StudioAC gave this loft conversion condominium in a former manufacturing facility a extra intimate really feel by creating white, arched corridors with pale Douglas fir flooring from Dinesen skirted by heat inlaid LED lights.

“The upward glow of the lighting highlights the curve overhead as you progress by the extruded thresholds,” the studio stated.

Discover out extra about Sweet Loft ›


Walkway in house by Bovenbouw Architectuur
Picture is by Stijn Bollaert

Weekend Home, Belgium, by Bovenbouw Architectuur

Antwerp studio Bovenbouw Architectuur designed this bungalow to make guests really feel like they’re strolling up a path by opening the entrance door onto a curving hallway of picket steps main up by the home.

“We favored the thought to see the home as a stroll up the slope, a path,” apply founder Dirk Somers stated. “Whenever you stroll up the ‘path’, the hall, you look into the timber at the back of the backyard.”

Discover out extra about Weekend Home ›


Riverside apartment by Format Architecture Office
Picture is by Nick Glimenakis

Riverside House, USA, by Format Structure Workplace

A translucent glass portion is about into the pale hardwood wall of this hall in a compact New York condominium renovated by Format Structure Workplace.

The glass permits mild to move by to keep away from making the area really feel cramped, whereas the millwork incorporates cabinets for storage, with the hall itself serving to create a clear distinction between completely different areas within the house.

Discover out extra about Riverside House ›


Family house renovation by Hiha Studio
Picture is by Pol Viladoms

Montcada home, Spain, by Hiha Studio

Slicing by this lengthy, slender dwelling close to Barcelona renovated by Hiha Studio is a hall outlined by an inward-curving wall bearing full-height doorways, designed to interrupt up the linear format of the area.

To intensify the curve, the rooms behind the doorways have a barely decrease ceiling that continues past the hall and cuts diagonally throughout the adjoining residing space, carrying with it the identical light-grey color.

Discover out extra about this Montcada home ›


Timber interior
Picture is by Maxime Brouillet

MB Home, Canada, by Jean Verville Architectes

Jean Verville Architectes stuffed this home in Montreal with recesses and passageways to delineate the area in a sculptural method.

Like practically all of the surfaces within the house, the hall operating from the entrance door is manufactured from plywood, producing a minimalist, useful aesthetic whereas additionally concealing storage areas.

Discover out extra about MB Home ›


Corridor
Picture is by Brian Ferry

Mattress-Stuy Townhouse, USA, by Civilian

Brooklyn studio Civilian really created a brand new hall on this renovated historic townhouse by including a full-height maple millwork block to divide two areas whereas additionally offering storage.

The small hall part itself, which connects the kitchen to the lounge, is lined with aluminium laminate and framed by parquet-styled American oak flooring.

Discover out extra about Mattress-Stuy Townhouse ›


Trikoupi apartment by Point Supreme
Picture is by Yannis Drakoulidis

Trikoupi House, Greece, by Level Supreme Architects

The flooring performs a vital position in creating a unique form of hall on this Athens condominium reworked by native studio Level Supreme Architects.

A protracted strip of oak parquet operating perpendicular to the doorway corridor creates a notional walkway from the eating space out to the balcony, performing because the clear central backbone of the inside regardless of its open-plan format.

Discover out extra about Trikoupi House ›


Inner Home apartment designed by Azab
Picture is by Luis Diaz Diaz

Inside Residence, Spain, by Azab

Structure studio Azab had solely a really tight price range to refresh the interiors of this Seventies flat in Bilbao and was unable to make any main structural modifications.

As an alternative, it selected to enliven an extended hall by the centre with daring bubblegum-pink paint and an identical carpet, with a gabled glazed doorframe becoming into the pitched ceiling at one finish.

Discover out extra about Inside Residence ›


Wide corridor
Picture is by Gonzalo Viramonte

Casa Genaro, Argentina, by S_estudio

This residence in Córdoba was designed by Argentine agency S_estudio for a household with a son who makes use of a wheelchair, so incorporates quite a few components of accessible design.

Amongst them is a large, central entrance hallway that extends to supply direct entry to each room in the home, illuminated by beneficiant skylights.

Discover out extra about Casa Genaro ›

That is the most recent in our collection of lookbooks offering curated visible inspiration from Dezeen’s picture archive. For extra inspiration see earlier lookbooks that includes compact bedrooms, interiors that use room dividers and properties with built-in furnishings.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments