The Superology workplaces in Zagreb intertwines house with a tradition that promotes openness and transparency, whereas offering a spot for privateness and centered work.

Brigada gave a way of collaboration by using shade and dynamic areas all through the Superology workplaces in Zagreb, Croatia.

Neighbourhood inside a neighbourhood
Within the Vrbani district of Zagreb, we designed the workplace house of the revolutionary tech firm, Superology. One of many key calls for for the brand new workplace was to intertwine house with a tradition that promotes openness and transparency, whereas offering a spot for privateness and centered work. Subsequently, we now have created an surroundings that fosters innovation in any respect ranges, during which younger workers of Superology and its sister firm, Sportening, enthusiastically develop cell functions within the sports activities leisure business.

With a purpose to encourage interplay amongst workers from completely different departments, we positioned all the workplace on one ground of an workplace constructing in Vrbani, following the ideas of city design. The result’s an workplace house of practically 2.000 sq. meters that consists of predominant avenues, streets, squares, and extra personal, secluded zones. We’ve got thus realized an area that favours democracy and inclusion with out dividing groups into separate teams on completely different flooring, typically with out mutual communication and interplay.

The guts of the workplace is the principle sq., the central place for socialising. Along with the massive lecture corridor, it opens into the atrium and usually turns into an area for company-wide gatherings. A collection of workspaces is interrupted by assembly rooms and video name rooms, whereas the central space consists of consultant convention halls and suppose tank – an thought laboratory that hosts the workplace library. One of many specifics of the workplace is a hidden room for particular conferences – a speakeasy bar that’s entered by a hidden passage behind the library by pulling one of many books.

We’ve utilized the ideas of biophilic design all through the house by arranging inexperienced oases with crops that enhance air high quality and function a relaxation for the eyes after extended intervals in entrance of screens. The sound system within the frequent areas subtly creates an ambient soundtrack, making the house much more nice.

Design: Brigada
Pictures: Bojan-Haron Markičević