Thursday, May 26, 2022
HomeKitchen DesignStone House in Valencia, Spain by Iterare Arquitectos

Stone House in Valencia, Spain by Iterare Arquitectos


 

The living space with large extent of light being manipulated by the glass window and a view of trees and building outside.

Architect: Iterare Arquitectos
Undertaking 12 months: 2019
Images: David Zarzoso
Class: Personal Home
Metropolis: Valencia
Nation: Spain

An architectural piece´s character relies upon, to a big extent, on the best way the sunshine is manipulated. Mild will be contained with opaque surfaces, be filtered by glass, translucent parts or lattices; it could actually even be reworked into direct or diffuse gentle on creating the openings.

Thus we acknowledge an area on advantage of how gentle bathes the surfaces and its supplies. The three cm thick polished limestone partitions of the residence, correctly solves the plan, however it’s the gentle they mirror that might be saved as a reminiscence: the speckled pores and skin of the stone as a backdrop of life in the home.

Set on the outskirts of Valencia´s metropolis enlargement space, seats this small undertaking during which pure supplies -such as stone and wooden and their rigorously applied development are the keystones of the work.

The brand new core to the home it´s conformed of the primary toilet and a small restroom, and its development it´s approached by way of tailor made options developed to fulfill the actual circumstances of the office.

Thus for instance, the core´s perimeter partitions are constructed with 3 cm thick strong limestone items, anchored to ground and ceiling -and amongst them- performing as partitions, and never as mere ornamental sheathing.

The stone turns into this manner each construction and end, and its silky pores and skin, filled with character, acts as a backdrop of the actions of its
inhabitants. The stone´s reducing makes additionally room for 1 cm, thick glass items inserted in-between the stone, permitting for the sunshine to return out and in of the core house.

Aluminium microperforated blinders protecting the entire width of the openings, and customized made lamps, additional management the sunshine that will get to the stone surfaces.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments