BIT Inventive Barnaba Grzelecki was considerate in each alternative of shade, materials, and wall end to provide the Solenis places of work a heat really feel in Warsaw, Poland.

The brand new headquarters of Solenis firm is situated in Lixa constructing in Warsaw. The workplace occupies the overall space of 3500 sqm on three ranges. The house is designed within the open association with separated convention rooms, single workplace rooms and a few particular areas resembling rooms to work in quiet and a few social areas which gives the potential for the mixing between the workers.

The entire challenge of the house was impressed by the branding and the corporate’s area of exercise. The chilly blue color has been warmed by the massive quantity of wooden, pure inexperienced of the vegetation and subdued colors. The hexagonal form referring to chemical components (the corporate produces and distributes the chemical substances) has been softened by rounded shapes impressed by water’s pure fluency.

The reception is situated on the primary ground and immediately related with convention rooms and ready space geared up with a espresso level. Whereas designing the workplace for Solenis firm we have been targeted on creating a comfy inside with a great ambiance, that may be enriched with the accents referring to firm’s exercise. We determined to make use of rounded shapes that harmonize with the colors of pure wooden and vegetation. Within the entrance space we designed a wall with pure moss which is rather well accomplished by picket wall in addition to the furnishings. The extra benefit of the house is the self- service espresso level, the place the purchasers not solely might help themselves with the espresso but additionally get to know the brief historical past of the corporate which is introduced in nice graphic method.

The entire workplace is designed within the industrial fashion however with sharp heat of the wooden, brick and color accents. The chemical motive is current in numerous shapes and within the wall ending however as it’s the fundamental motive within the design it’s nonetheless an addition not the dominant. We’re considering that the principle success of the challenge is the nice steadiness of the accents. The tough ending of the partitions, pillars and ceilings stays in distinction with the colors, pure inexperienced, concrete and brick. The association has been designed as a totality divided by workplace rooms. Workers have the potential for utilization the various kinds of house such us quiet work zone or multifunctional areas on the open house the place they’ll change the routine of their job tasks. For instance a inexperienced zone which is a chillout zone on the whole but additionally can be utilized for different functions resembling extra casual conferences. The opposite particular zone is the realm across the tree- that’s the house for advert hock conferences or to work in numerous place than often -at the desk. Other than that there are various assembly rooms across the core of the constructing the place the workers can arrange a small assembly or make a name. On every of the flooring we are able to discover a kitchen with a eating zone and a espresso level, in addition to three assembly rooms that may be related with each other to a much bigger assembly room in case of conducting a gathering for greater quantity of the individuals.

Design: BIT Inventive Barnaba Grzelecki
Pictures: Fotomohito