ESTÚDIO ATA accomplished the Sentinela Safety places of work with industrial options and considerate furnishings in Porto Alegre, Brazil.

The work atmosphere has lengthy ceased to be a monotonous place. We already perceive that the advantages of constructing it an inspiring and nice area are basic for rising productiveness, sparking revolutionary concepts and lowering stress.

Sentinela Safety, a cybersecurity companies and consulting firm, had the will to rework their new headquarters into a gathering place. This new area would carry proximity to their purchasers, would foster creativity and well-being of their workers and would mirror its high-quality companies.

The design technique for this double-height room, positioned on the fifteenth flooring of a industrial constructing with a privileged view of a park, was to optimize the usage of areas in order that it could reply to the briefing with performance and ergonomics and to include ideas of biophilia bringing consolation and high quality to the area.

Shared areas can be positioned on the entry flooring: a gathering room the place purchasers are normally welcomed, a shared open plan working space and a multifunctional lounge that can be utilized as a ready space, as an off-the-cuff assembly area and as a chilling-out area. Extra non-public areas, together with the CEO’s workplace can be positioned on the mezzanine.

All through the venture, we’d use a color and materials palette with an industrial really feel that will be softened with wooden patterns and indoor vegetation. The blue tone which is a part of the model signature would additionally seem on some parts.

We might make use of double-glazed partitions in all compartmentalized areas, thus maximizing pure gentle in all rooms and when privateness is required, material curtains can be utilized.

Design: ESTÚDIO ATA
Design Staff: Ana Troller, Carine Fortes
Contractor: Predium Construções
Pictures: Marcelo Donadussi, Artur Pretto