Wednesday, May 25, 2022
HomeOffice DecorSartorius Places of work - Berlin | Workplace Snapshots

Sartorius Places of work – Berlin | Workplace Snapshots


Versatile, beneficiant, inspiring and inexperienced outline the brand new workplace of Sartorius, a newly balanced house mixing industrial with trendy in a former Bötzow brewery in Berlin.

mintdesign used crops and the prevailing vaulted ceilings of a restore constructing to create a welcoming surroundings on the Sartorius places of work in Berlin, Germany.

Following the restoration of the constructing by David Chipperfield Architects, mintdesign designed nearly 3.200 sq. meters of workplace house for the worldwide life sciences firm Sartorius on the location of the previous Bötzow brewery in Berlin. The result’s versatile and beneficiant, inspiring and inexperienced.

Numerous crops, which have a constructive influence on the room local weather and the acoustics on the similar time, and totally different versatile particulars are vital elements of the design idea.

The cathedral-like room subsequent to the doorway space, the place a moss wall absorbs pointless noise, can turn into an occasion location or exhibition house at any time. Because of cell furnishings similar to tables on wheels, cell work islands with built-in bushes and movable room dividers with crops, the house can be utilized flexibly. For the acoustics and optics, this multifunctional space additionally has a sound-absorbing ceiling set up made from wool felt parts and even a giant tree.

The precise work space is positioned in an outdated corridor with historic columns and a gallery. Right here, too, there may be greenery round each nook – whether or not on the casual assembly alternatives, on the ends of the height-adjustable tables or on the storage options. Along with curtains and wall coverings made from wool felt, the room acoustics are improved by free-standing assume tanks, whose surfaces are additionally acoustically efficient. They provide house for conferences, concentrated work or telephoning.

Just like the multifunctional space beneath, there may be one other agile space in addition to extra assembly rooms on the highest ground. As soon as once more, the number of makes use of determines the design. All furnishings on this room, which is lit by skylights, is subsequently geared up with castors and thus makes totally different room configurations attainable — from on a regular basis workplace use, for smaller and bigger conferences, to workshops.

Design: mintdesign
Pictures: Yves Sucksdorff, Clemens Richter

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments