AIS was engaged by Ruffer to finish the refurbishment of their present 34,000 square-foot workplaces positioned in London, England.

The mission occurred following our profitable completion of a customized pilot workplace atmosphere based mostly on analytics of an in-depth office consultancy research.

The Ruffer group got here to us to replace their area following the profitable outcomes of the pilot scheme. Their area wanted new ceilings and AC, this was the primary catalyst of why they started looking for a brand new office design. They took the chance to permit us to revamp and reconfigure the area based mostly upon the usual of the pilot research .

We designed the area to be saved within the Ruffer type, a singular mix of recent and conventional while additionally reflecting Ruffer’s wealthy heritage. To showcase the corporate tradition we created {custom} joinery housing their art work and wallpaper designed from Ruffer’s graphics.

We designed a versatile cutting-edge occasion area match with every part the group wanted to host an occasion. We integrated custom-lighting, cameras, audio system and microphones to make the area versatile and straightforward to make use of. Offering the proper tools allowed for occasions to be ran and managed in-house.

The design was centred across the Ruffer tradition and other people. The outcomes from the pilot research grew to become an enormous driving pressure within the last office design. The research allowed a possibility for the group to essentially perceive what their workers want and need. The group requested area that their workers actually wanted. Employees suggestions guided lots of the design choices similar to a properly being room, medical doctors room, telephone cubicles and many others.

The pandemic has elevated the period of time employees spend on video calls throughout their working days. Ruffer’s workplace wanted to mirror this transformation of working exercise. As a part of the mission we up to date all of the assembly rooms to accommodate for internet hosting and becoming a member of video calls.

The library is a incredible well-used space designed to be a quiet work area or it may be booked for conferences. Moreover this multi-functional room can even act as a eating room with the big desk. A secret door then leads from the library into the occasions area permitting it for use as a inexperienced room.

Design: AIS
Images: Tom Fallon