Steven Leach Group designed a practical workspace with entry to pure gentle for Pfizer places of work in Hong Kong.

Pfizer Hong Kong workplace is in considered one of Hong Kong’s prime Central Enterprise District, Quarry Bay, it’s ready to constantly ship pharmaceutical options pushed by science. Alongside the brand new emblem and plenty of of Pfizer’s core values are additionally built-in into the brand new workplace design. Along with deepen a way of local people, distinctive native parts are subtly included all through the brand new workplace. Primarily based on the scientifically confirmed research displaying effectivity over attendance, Pfizer is transferring in the direction of an activity-based work mode and leaving conventional office behind. Pfizer additionally carries the corporate’s core values to the brand new workplace. The arrival space is outlined to be the important thing expertise second, it’s dedicated to offering a delicate welcome, created to convey an lively and progressive impression together with a powerful Pfizer branding to their guests. By offering areas like Library, Moms Room, Video games Room, and Work Café, that are all to take excellent care of colleague’s feelings and phenomenally assist work-life stability.

Taking an ultra-step to take care of a well-being surroundings, a number of locations have philosophical quotes on the wall to navigate the corporate’s values and constantly encourage colleagues. The brand new workplace has quite a lot of locations optimized to boost other ways of working. From the spotlight of the design, like Workstations with a variety of furnishings are designed to offer particular person time to execute private work; Cellphone Cubicles, Huddle Sales space, and Quiet Room are supposed to offer a office with additional privateness and focus; the Collaboration House is past versatile, workforce provisions are new methods to assist progressive dialog, it cultivates a way of group and customary objective.

“We have now very optimistic feedback from our colleagues for the brand new workplace design, they’re excited with the comfy and progressive design and find it irresistible at their first sight.” stated Pfizer Senior Amenities Supervisor, Hong Kong & Macau Lead

Biophilic parts are saturated throughout the workplace. Over 50% of the workplace is an open space, that means extra possibilities to depend on pure gentle shining from the surface. Beside the discount utilization of electrical energy, pure gentle presents thermal consolation. Greeneries are planted to not solely management air high quality but additionally to raised psychological well being. Occupancy sensors are put in to assist decreasing CO2 emissions. Recognizing the potential of carrying previous furnishings from the earlier workplace, Pfizer Hong Kong took benefit of re-using over 70% of that furnishings within the new workplace. Pfizer has confirmed once more the corporate is dedicated to cut back the danger introduced by local weather change.

Design: Steven Leach Group
Design Group: Louis Lau, Jesyca Ong, Elise Lau, Alison Wong
Images: Steven Ko