Sunday, July 3, 2022
HomeOffice DecorOhpen Workplaces - Amsterdam | Workplace Snapshots

Ohpen Workplaces – Amsterdam | Workplace Snapshots


AIS designed an workplace to really feel like dwelling for workers at Ohpen in Amsterdam, Netherlands.

Earlier than tackling their workplace area, the Ohpen workforce first approached us with a conceptual temporary to assist them in redefining their ‘office’ as an idea. In search of to shed the standard notions of an workplace and as an alternative create a spot the place work and life merge seamlessly collectively. Our design workforce then utilized this modern and fluid office idea to their workplace area located within the very coronary heart of Amsterdam.

Ohpen are the creators of the worlds first cloud native banking platform and very like their core enterprise goal; to offer fashionable banking know-how to monetary suppliers. They so too sought to create a brand new and dynamic office idea that may redefine the aim and configuration of workplace area for his or her workforce.

The Ohpen workforce requested us to create an area the place work and life steadiness are seen from the second you arrive. The Ohpen branding cites a contemporary, open and fashionable stance and general  the “freedom to create”. The AIS design workforce relished on this conceptual temporary to go about creating an area that coupled steadiness, color and openness to create an general serene office expertise.

Ohpen’s new office is situated in three monument buildings, from Rokin 111 to 115, located within the coronary heart of Amsterdam. These buildings had been to merge into one fluid workplace area. And we carried this out by using sturdy conceptual design options prolonged all through.

Totally different zones for work and recreation had been created to encourage interplay by socialisation. Company and employees are greeted in an open and relaxed reception space. Pure mild pours by the entrance façade which appears to be like out onto The Rokin, whereas modern finishes of uncovered concrete, stone and a corrugated metallic clad reception desk juxtapose in opposition to a function moss wall holding the Ohpen branding.

This area then opens out into a bigger social area. Within the mornings employees cross by reception and cease off within the massive open plan kitchen for his or her morning espresso, crossing paths with colleagues on the best way earlier than making their approach upstairs to the primary work zone. The kitchen space spills onto a multifunctional eating and leisure area which turns into an actual hub of social exercise through the day. Emulating Ohpen’s round emblem, rounded cubicles located round perimeter of this area join folks collectively.

Every sales space area is subtly divided by crops to steadiness privateness, whereas remaining open. This helps employees to collaborate and ideate whereas sustaining a stage of independence. This area can host as much as 200 folks at a time, permitting for a variety of occasions to happen extending to the broader public when required.

The higher flooring are a mixture of open plan workspaces and totally different sized assembly rooms. Smaller name pods and excessive bench workshop areas cater for smaller teams and extra non-public or quiet work necessities. This permits folks within the area to the touch down and connect with the duty at hand away from the primary work zone.

Know-how performed an important half in enabling true freedom of motion all through your complete workplace area. Working in shut collaboration with the Ohpen tech workforce the workplace design permits their staff to be productive and engaged in any respect factors all through their area.

All through the area different design options keep it up with embodiment of the Ohpen emblem. This contains specialist joinery items impressed by cyclic motion that assist to hold customers all through the area. Color palette’s impressed by nature, together with pure wooden and marble stone finishes layer upon each other, embodying the sense of calm that the connection to nature evokes inside us.

Design: AIS
Pictures: Matt Clayton

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments