Thursday, May 26, 2022
HomeBedroom DesignMcLaren Excell unveils minimalist HQ for Samsung Design Europe

McLaren Excell unveils minimalist HQ for Samsung Design Europe


Solely a handful of spruce partitions carve up the pared-back inside of this London workplace, which McLaren Excell has created for Samsung‘s European design studio.

Set inside a 21-storey tower generally known as the Can of Ham constructing, Samsung Design Europe is likely one of the tech firm’s seven product design hubs throughout the globe, with different outposts positioned within the US, China, Brazil, India, Japan and South Korea.

Native structure studio McLaren Excell stated it devised the minimalist inside for the London headquarters to “consign the formality of the workspace to the previous”.

Spruce partitions and furnishings in Samsung Design Europe's minimalist office by McLaren Excell
Spruce wooden partitions break up the Samsung Design Europe headquarters

“[The office] as an alternative embraces a extra relaxed, casual and experiential place of business,” defined the agency’s co-founder Luke McLaren.

“We would like the Samsung workplace to have all of the qualities which can be pleasing about your private home – a softness, a way of calm, a excessive diploma of tactility, areas to congregate, areas to which one can withdraw – however all of the whereas nurturing that sense of welcome, of belonging, of enjoyment.”

Because of this, the workplace options only a handful of glue-laminated spruce partitions that loosely break up the ground plan into non-public assembly rooms and communal zones the place employees members can interact in additional collaborative work.

Spruce wall fins and bench holding a ceramic vase in minimalist office by McLaren Excell
Spruce fins additionally run alongside the workplace’s home windows

Spruce glulam additionally varieties a collection of vertical fins, which seem at intervals alongside the workplace’s home windows.

Within the breakout space, the identical pale-toned timber was used to craft the eating desk, counter and benches.

Light wooden tables and benches in breakout area of Samsung Design Europe office
Furnishings within the breakout space are made out of spruce

Gray linen curtains that hold from tracks on the ceiling can be utilized to additional divide up the open-plan workplace whereas bringing a way of tactility to the inside.

In an effort to make the HQ appear extra relaxed and welcoming, planters overspilling with foliage had been embedded into the highest of the desk banks.

McLaren Excell additionally deserted a standard lighting grid in favour of fitted lamps, which illuminate pockets of the workplace in additional focused and intimate methods.

The structure studio was based by Luke McLaren and Robert Excell in 2010 and relies in London’s Chelsea neighbourhood.

Desk banks with integrated planters in front of spruce partition in Samsung Design Europe office in London
Planters are embedded into the workplace’s desk banks

Current initiatives by McLaren Excell embody a rest room showroom in Los Angeles with arched doorways and altar-like tables paying homage to a church.

The images is by Lorenzo Zandri.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments