Monday, May 23, 2022
HomeOffice DecorMango Movies Places of work - Guadalajara

Mango Movies Places of work – Guadalajara


deFORMA arquitectura designed a playful and comfy area for the Mango Movies workplaces in Guadalajara, Mexico.

The challenge takes place on 4th Flooring of the Ciudad Creativa Digital constructing within the metropolis of Guadalajara, the place it was requested to design an entire inventive Hub between totally different firms, certainly one of them Mango Movies.

The areas of an audiovisual manufacturing firm have to be dynamic, having some areas the place collaborative works could be achieved and others that may be quiet and personal. The center of those workplaces is a room the place all of the planning is generated, a room the place projections and conferences could be made and on the identical time it has a bar counter to show the area into one thing extra casual than a convention room.

The challenge was concentrated in 3 areas, which might be the doorway with a small ready space, with storage and printing room, adopted by the areas to obtain purchasers, in small codecs or within the coronary heart of the workplace that’s the convention room, outfitted with a bar. The manifesto and beliefs of the corporate ought to be formally expressed with colours and design, enjoying with reflections, lightning, picture, capsules that simulate spacecrafts and work areas which are spacious and pleasant.

Within the Hub’s divisions of the areas, was determined to make components of blacksmithing and glass so as unify the visible between the businesses, and that very same materials language was looked for the capsules or work cubicles. Producing 3 volumes, one smaller for particular person work or non-public private calls. These first two areas assist vestibulate the work space, the place with out figuring out with hierarchy it’s the identical space that shares lighting, vegetation and air.

We appeared for to benefit from the peak, with out the necessity to cowl services, an invisible ceiling was designed that was achieved with the colour within the vault and the tubing, this so as to not remove the sensation of amplitude, however to have the ability to disguise all of the ramifications {of electrical} installations. The one elements which have a special peak and stable ceilings are the areas the place larger acoustic management is want it. Additionally highlighting the convention room space with a vinyl picket ground to distinguish from the remainder of the realm, which is a modular concrete ground.

Design: deFORMA arquitectura
Images: Carlos Díaz Corona

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments