Saturday, May 28, 2022
HomeKitchen DesignLittle B Home Views and Vitality by Timmins and Whyte

Little B Home Views and Vitality by Timmins and Whyte


A house that poised between a mechanic’s garage and a recording studio.

Designed by: Timmins and Whyte

Nestled in an industrial North Melbourne backstreet this new construct house is poised between a mechanic’s storage and a recording studio.

The positioning offered numerous design challenges, together with drawing in gentle to a south going through website and bringing landscaping onto a tiny 7 x 15m footprint. Our strategy to ‘Little Baillie’ maximizes gentle from the north and achieves each park and metropolis views from the rooftop.

Via clever use of house and proportion this home seems like a sanctuary, it’s quiet and unfussy. Boldly designed and thoughtfully positioned openings, and a exactly punctured façade, draw dappled gentle in for the household in oblique and playful methods.

The ‘greening’ up of the location, from the rooftop backyard to inside courtyards and planter packing containers, contributes to the sense of an city oasis. Whereas a eager give attention to cross-ventilation, as one of many many passive design ideas adopted, ensures the house’s sustainable strategy.

This a lot adored and coveted household residence (affectionately nicknamed ‘Little B’ by its house owners) has insulated concrete partitions defending the household from the surface whereas the inside is heat and textured and has been fastidiously designed to supply its inhabitants ‘a heat embrace’ all yr spherical.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments