Thursday, May 26, 2022
HomeKitchen DesignLaaneotsa Home in Pringi, Estonia by KUU arhitektid

Laaneotsa Home in Pringi, Estonia by KUU arhitektid


Architects: KUU arhitektid
Space: 225 m²
12 months: 2020
Images: Tõnu Tunnel
Lead Architect: Joel Kopli
Development Design: Mapri Ehitus
Concrete Works: Evocon Grupp
Metropolis: Pringi
Nation: Estonia

The home delicately integrates with the encompassing pine forest, mixing into the present spatial context whereas sustaining a most quantity of greenery round itself and in between.

The only-story construction in a wooded space creates a discrete and serene horizontal setting with none exaggerated try to determine itself – it’s a pure a part of the panorama.

A significant, honest relationship between the interior and outer realms is created by avoiding the usage of thresholds. The rooms which might be used each day are stage with the encompassing floor. Glass partitions opening to terraces shaded by ‘beaks’ additional haze the boundary between inside and exterior house.

The U-shaped construction is mixed with L-shaped residing quarters and I-shaped utility house. The 2 models be a part of by a canopied entrance, service, and parking space. A nonetheless, windless interior courtyard with southern publicity to the solar lies in between the volumes, enveloped by three sides.

The dwelling unit has an open kitchen and front room space with an workplace partition, two smaller bedrooms with a shared lavatory, one main bedroom with a toilet and wardrobe, a technical room, and a exercise room.

The kitchen and front room open to the terrace located within the inside courtyard. The bedrooms open to the terrace on the jap facet of the constructing. The utility constructing homes the saunas, the washing room, the sauna vestibule, and bigger space for storing.

The chosen supplies help the fusion between the buildings and the forest milieu. The outside end is wood boarding painted black and concrete monolith forged in framework with the identical profile, making a dualistic but harmonious fuse between the 2 supplies.

The triangular terrace sidewalls coated with black boarding additionally function hidden storage locations, enabling storage out of doors gear whereas concealing out of doors water taps, the pool management system, rainwater pipes, and many others.

The technical communications options of the constructing are beneath the ground, enabling clear exposition of the concrete surfaces on partitions in addition to ceilings.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments