Monday, July 4, 2022
HomeKitchen DesignHome for a Photographer in Bystřice, Czech Republic by ValArch Ateliér

Home for a Photographer in Bystřice, Czech Republic by ValArch Ateliér


House for a photographer full facade surrounded with lush greenery in a slightly curved slope area.

Studio: ValArch Ateliér
Writer: Tomáš Jalůvka
                  Tomáš Kašík
                  Lenka Jalůvková
Social media: @valarchatelier
Consumer: Přemysl Jurča, Tereza Jurčová
Mission location: Valašská Bystřice
Mission nation: Czech Republic
Completion 12 months: 2018
Constructed-up Space: 150 m²
Gross Flooring Space: 125 m²
Photographer: BoysPlayNice

About studio
A story a couple of bunch of architects who wish to scale back the focus of collars, ties and pointy footwear within the discipline of structure.

House for a photographer architects.

Premek´s land appeared like a pleasant peaceable meadow below the forest however the entire thing appeared simpler than it truly was. The land lies on the border of the third and fourth zones of the Beskydy Protected Panorama Space.

Regardless that there are authentic buildings from the Nineteen Seventies throughout, we needed to make an excellent effort to construct this home. The orientation of the plot was not fairly perfect both however nothing we couldn’t deal with.

Creating a fragile transition between the socialist buildings and the pristine meadow was not simple. That’s why we selected one of the best of every ingredient. From the prevailing building the city structure, particularly the road line, and from the meadow the light curves of the terrain.

We prolonged the meadow as much as the roof of the bed room and erased the boundaries between the terrain and the home. The absence of fencing solely helps the pure setting of the home within the environment.

The structure of the bottom flooring is clearly divided into a typical entrance space, which serves the wants of the household, and on the identical time, it’s the entrance space of the photographic studio positioned within the attic.

There’s a kitchen, eating room and front room in the primary residing space. A separate wing to the backyard is the bottom flooring with the meadow on the roof. Within the wing, there’s a bed room with a rest room that’s shared by the entire home.

The attic is split in half. One half belongs to the studio with an exit to the inexperienced roof-meadow, the opposite is totally below the domination of youngsters, who’ve a view of the Wallachian hills by means of the glass gable.

The mini courtyard, tucked into the meadow, is roofed by a inexperienced wave from the west and from the east, it naturally blends into the terrain. Right here is the primary oasis of peace and tranquility of the entire home, the truth is, a type of front room and not using a roof.

A parking bay is created within the entrance to compensate for the primary top distinction of the plot and to create a way of privateness by separating the personal half with a semi-private entrance house. The absence of fencing and gates once more refers back to the surrounding meadows and the wild Wallachian panorama.



RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments