Conexus Studio labored to create an area that mirrored the model in addition to the corporate values for the Hegen workplaces in Singapore.

Hegen is an internationally famend firm that designs sensible, sustainable and significant merchandise that advocates breastfeeding. Its new headquarters positioned at Alexandra Technopark is designed not solely as a collaborative surroundings for the crew to attach and work collectively, but in addition to assist, serve and empower ladies of their motherhood journey.

Conexus Studio labored carefully with the Hegen crew to plan and design an area to replicate the corporate’s model and ethos, functioned seamlessly as a office with the flexibleness to adapt and develop together with the enterprise. The idea of neighborhood was on the coronary heart of the design, with the purpose of bringing individuals collectively in a fascinating and distinctly Hegen surroundings.

From the open-plan workplace that enjoys lush views of Hort Park, to the comfy-chic Hegen Experiential Centre, the premises are deliberate to supply a wide range of areas and experiences for individuals to work, meet and socialize in. The structure is centered across the Hegen Experiential Centre, the place a communal breakout café for inside workers can be located. This permits for workers to naturally circulation by way of the premises and facilitates interactions with the model’s end-users, fostering a stronger neighborhood and connection.

The Hegen Experiential Centre is designed as a welcoming and provoking area for brand new moms, who’re on the coronary heart of the corporate’s mission. It offers a protected, inclusive and empowering surroundings for them to expertise the Hegen model, with areas catering to product discovery, lactation session and neighborhood occasions. To enhance the number of actions and occasions, facilities resembling a in-built playpen within the tiered seating townhall area and a nursing room are nestled proper on the coronary heart of the neighborhood area.

Hegen’s pastel hues and distinctive “sqround” shapes type a key level of inspiration, which is carried into the area by way of curved partitions, tactile supplies and strategic use of sunshine. A characteristic wall wrapped with timber batten leads guests round and anchors the assorted zones, lending heat and texture to the area on the identical time.

Design: Conexus Studio
Images: Owen Raggett