Conceptum Worldwide was tasked with the redesign of GTI Canada‘s current places of work positioned in Montreal, Canada.

Based in Montreal in 1989, GTI is a consulting agency specializing in info expertise with over 30 years of expertise. For GTI, staying on the similar tackle for the plain factor to do. The constructing’s prime location and luxurious view had been each components on this resolution.

When GTI renewed their lease, they determined to let go of the 4th ground and to lease a part of the eleventh ground whereas protecting your entire tenth ground. In consequence, their places of work are actually on two consecutive flooring. This mission allowed them to replace and effectively plan the structure of their work atmosphere whereas making an allowance for the assorted providers offered by the agency. We accompanied GTI all through your entire mission, from the pre-leasing drawings to the selection of rocks within the cactus planters!

Proper from the very begin, the administration crew’s imaginative and prescient for the brand new idea was very clear. Our important guideline was thus already outlined, and once we included our concepts we turned very enthusiastic in regards to the last outcome that mixes sharp black and white contrasts and a major infusion of heat components reminiscent of texture, coloration, and symbolism. Discover the assorted wooden elements, the sepia-tinted coloured movies, the cactuses within the sand. The primary impression when individuals come out of the elevator is sort of placing. They discover themselves in a multifunctional house that serves because the reception space, lounge, café/bistro, and kitchen. The reflective stretch ceiling gives the look of an endless ceiling the place lighting appears to drift.

This absolutely open house is commonly used for completely happy hour occasions. The idea continues into the convention room, a spot designed with stylish and timeless supplies the place the agency can meet with its shoppers. Bringing pure gentle into the constructing for everybody to get pleasure from was a key request. On the present tenth ground, we redesigned a number of closed rooms positioned close to the home windows and added window panes.

Design: Conceptum Worldwide
Pictures: David Boyer