Oktra designed an up to date and complex house for the GLAS Company places of work in London, England.

GLAS, a worldwide mortgage company, needed to create a extra fashionable and welcoming house for his or her staff and purchasers. Their earlier workspace was missing a transparent connection to their model and struggled to ship a memorable consumer expertise, so this grew to become the important thing focus for the brand new workplace on Ludgate Hill. Oktra made use of our consumer’s model colors to emphasize their model identification, with vibrant shades of blue enhancing the furnishings and finishes. Linear options had been additionally included all through the design, including to a glossy {and professional} aesthetic that’s consultant of their enterprise.

The pre-existing structure included a slim entrance which was not very inviting for friends. To resolve this, we designed a press release, branded glass façade that greets workers and guests upon entrance and curves in the direction of reception, naturally guiding them to a bigger entrance of home with a snug seating space. The glass atrium can be designed to open up the house and take away the divide between the back and front of home areas, while offering some privateness to these engaged on the opposite facet of the atrium.

In addition to introducing extra branding within the workplace, the brand new teapoint alerts a serious shift for the company’s office tradition by creating an enticing and uplifting house for workers to return collectively. This space is designed as a versatile, central hub that can be utilized for work and social occasions, that includes drop-down screens to facilitate collaborative conferences or shows. Additional task-based workspaces have been launched, together with open plan scorching desks and ‘Zoom cubicles’ to interchange mounted desks and assembly rooms. GLAS’s new workspace not solely presents an expert and constant picture to visiting purchasers, however helps new, agile methods of working and supplies a spot for workers to attach and collaborate.

Design: Oktra
Pictures: Oliver Pohlmann