Designed as a clear, versatile, and collaborative house with an open-floor plan, Focus Monetary now has a free-flowing workplace with sustainable and wellness components for his or her New York Metropolis-based workers.

Ted Moudis Associates designed an expert, but comfy house for the Focus Monetary Companions workplaces in New York Metropolis, New York.

Focus Monetary Companions, a number one partnership of unbiased, fiduciary wealth administration companies, tasked Ted Moudis Associates with reimagining their working atmosphere—positioned on the twenty eighth ground of a New York Metropolis Midtown workplace tower. The office design crew created a clear, versatile, and collaborative house with an open-floor plan of free-flowing areas and sustainable and wellness components.

Impressed by the consumer’s sturdy model and the angular form of the constructing, Ted Moudis Associates (TMA) developed a “faceted” design idea that offered the free-flowing sequence of areas that the consumer desired. Embracing an activity-based office strategy, the house consists of a mix of comparatively small enclosed rooms, “work bench” type workstations, and 120-degree workstations, permitting workers to decide on their particular person areas. The agency additionally allowed most daylight all through the house to create an open, vibrant and ethereal atmosphere. All enclosed rooms facilitate a visible connection and the switch of daylight by glazed partitions.

To additional assist the well being and wellness wants of Focus Monetary Companions’ crew, Ted Moudis Associates offered a number of key options that embrace an in-house gymnasium, inexperienced partitions within the reception foyer and workers cafe, and an innovation lab the place workers members convene to brainstorm and develop new concepts. The crew additionally included sustainable components reminiscent of LED lighting and carpeting constructed from pre-consumer recycled content material carpet tiles.

Focus Monetary additionally needed to increase their skill to assist consumer conferences with a a lot bigger convention heart. TMA developed a multi-purpose boardroom adjoining to an open-plan amphitheater that, by movable partitions, could be reconfigured into a big “city corridor” house for consumer occasions or worker coaching. To be able to maximize ceiling heights, TMA utilized an open “lofted” strategy that exposes structural beams and HVAC gear. Acoustic felt baffles suspended from the ceiling assist improve efficiency.

Design: Ted Moudis Associates
Images: courtesy of Ted Moudis