Wednesday, May 25, 2022
HomeKitchen DesignDice Home in Brooklyn, New York by Palette Structure

Dice Home in Brooklyn, New York by Palette Structure


The garden facade of the house that features glass wall as partition rom the outside to the interior.

Location: Park Slope, Brooklyn, NY
Architects: Palette Structure LLC
Mission Supervisor: Peter Miller, AIA
Design Crew: Jeff Wandersman, AIA, John Sunwoo, AIA
Builder: Grant Davis Thompson
Structural Engineers: KCE Consulting Engineering
MEP Engineers: Ramierz and Azadian Evaluation and Design
Panorama: Isobel Herbold Design
Suppliers: Brombal Home windows, USAI, Plug Lighting, Tracy Glover Lighting, The City Electrical Firm, Barber Wilsons, Duravit, Newport Brass, Randolph Morris, Rohl, Gaggenua, Sub-zero, Wine Guardian, Zephyr
Completion Date: 2018
Photograph credit score: Emily Gilbert

Press Disttribution: v2com

About Palette Structure
Palette Structure is a modern, full-service structure and design follow. The founding companions first met as college students of the Graduate Faculty of Structure at Columbia College, the place their analysis targeted on collaborative design, technical innovation, digital fabrication, and materials investigations.

After working at internationally famend structure workplaces, the companions reunited to type Palette Structure in 2010 round a shared mission to create bodily areas that improve and enrich the every day expertise of individuals’s lives.

The agency’s artistic course of fosters a collaborative dialogue with its purchasers, consultants, and builders to advertise a extra accountable and humane constructed surroundings.

Palette Structure, a agency targeted on the creation of constructed surroundings that enhances the every day expertise of our modern lives, is proud to unveil CUBE | HOUSE, situated in historic brownstone Brooklyn, New York.

The late-1800s Italianate townhouse wanted rescue. After earlier homeowners stripped away the unique particulars, partitions, and supplies, the constructing’s spirit had change into muddled. The design temporary referred to as for the revitalization of the home’s unique character, with modern connections to historical past and nature.

“The architectural strategy was twofold,” says Peter Miller, a Associate at Palette Structure. “Along with making a threshold to the historic qualities by carving a 17-foot sq. gap into the rear of the house, we endeavored to create new modern connections by means of a 20-foot dice situated within the rear yard.”

A exact incision
The elimination of the rear wall exposes the contrasting qualities of the parlor and backyard ranges. Whereas the higher degree retains a lot of the constructing’s unique detailing, the decrease flooring doesn’t. A skinny metallic portal outlines the opening, drawing consideration to the distinction.

On the decrease degree, the incision permits for a continuation of an open plan. On the higher degree, a gridded glass wall infills the portal and creates a fragile veil to the extra conventional character of the higher flooring.

Taking cues from Nineteenth-century Brooklyn constructing traditions, the glass wall turns into a porous threshold between the previous and new.

A Dice of connectivity
The dice addition is a minimally-adorned, double-height extension that stands in distinction to the higher flooring. It is freed from all moldings and partitions, a attribute that extends all through the backyard degree.

The slender edging of the kitchen cabinetry, the elegantly skinny borders of the customized herringbone flooring, and the skinny strains of every mild fixture set the aesthetic of this flooring. Ancillary packages such because the pantry, cellar stairs, powder room, and wine storage fill the slender house alongside the Western fringe of the kitchen.

“The type of the dice permits for quite a lot of outside areas, and the fastidiously crafted openings intensify connections to nature,” explains Miller. “For instance, the higher face of the dice options a big, asymmetrical skylight that gives a tangible connection to the outside surroundings, permitting residents to trace the passage of time and climate from the inside.”

The skylight additionally creates a visible hyperlink between the partially-sheltered rooftop terrace above, and the folks inside. The rear face of the dice options 4 full-length doorways and a gridded glass curtain wall that faces onto a sunken brick courtroom and manicured gardens past.

Nestled amongst the native grasses and shrubs, a number of hidden seating areas have been created, in addition to a patio for entertaining.

Higher-level intricacies
In distinction to the decrease flooring, the higher ranges are extra partitioned and intricately programmed. On the primary flooring, company are welcomed into an open, but formal parlor. Massive pocket doorways open right into a rear library main down into the dice beneath.

Distinctive Italianate trims, moldings, and colours distinguish the library and parlor, evoking a real sense of the constructing’s unique character. A refurbished picket staircase leads from the entry corridor to the extra intimate second flooring.

On the high of the steps, a private research, adorned with bookshelves and a pair of glass doorways, leads out to a roof terrace overlooking the backyard. The second flooring additionally consists of the first bed room suite, which includes a working hearth, a restored bed room area of interest, and a marble-clad toilet.

The third flooring includes a pair of bedrooms and loos, every with distinctive wall coverings, fixtures, and lighting.

“The normal and tailor-made facets of the higher flooring stand in distinction to the easy and ethereal qualities of the backyard degree and dice,” concludes Peter Miller. “Nevertheless, the dice harmonizes them and mediates the interplay of inside and panorama, simply because the incision and ‘veil’ mediate the 2 distinct inside traits.”

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments