Monday, May 23, 2022
HomeKitchen DesignDasht-e-Chehel Villa in Mosha, Iran by 35-51 Structure Workplace

Dasht-e-Chehel Villa in Mosha, Iran by 35-51 Structure Workplace


The house face the features the unique designs which created to give safety and comfort despite of the location.

Consumer: Omid Torabi
Design staff: Mohammad Reza Aghai
Building: 35-51 ARCHITECTURE Workplace ( Hamzeh jalambadani)
Instagram: @35_51
Building Crew : Ahmad Shahbazade, hossein babapour, ghos al-din soltani, abo al-ghasem ramezani, aria abdolahi, hadi salehi, saeed nikrooz
Construction: Majid Koolivand
Electrical& Mechanical: 35-51 ARCHITECTURE Workplace
Picture: Arash Akhtaran , Abbas Yaghooti
Whole constructed space: 440 m2
Space: 1000 m2

Dasht villa 40 is an expertise to succeed in an external-internal life in a chilly local weather. It’s about methods to keep out of the constructing and expertise snow and rain however nonetheless stay in a secure zone.

And methods to be inside with out shedding sensory, visible and psychological reference to the surface. And likewise methods to blur the boundary line between inside and out of doors to succeed in a better freedom.

In the beginning of the design, because of the extension of the bottom within the north-south path (with size of fifty and width of 20 meters), we determined to position the constructing in the identical path of floor and nearer to the north border, with the intention to profit the gorgeous view of the north.

Then, by making a diagonal reduce alongside the constructing, we introduced the north view to the center of the constructing, and as well as, an out of doors roof was created towards the yard that may permit the bodily presence of people throughout snow, rain and in addition allow them to use the noon warmth (whereas being protected against direct daylight).

By the way in which, residents usually are not restricted to the within of the constructing they usually can use a bigger a part of the yard in chilly seasons.

Within the southern a part of the constructing, by making a glass chamber with a thick stone wall behind (Trombe wall) and a few openings at its high and backside), the thermal power radiated through the day could be saved and used to warmth the constructing at night time.

In the long run, by avoiding flattening or stepping the location (widespread resolution for the sloping lands), the horizontal and vertical entry routes turned ramps to offer extra easy and cozy actions all through the constructing and improve the sensation of freedom.



RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments