Tuesday, May 24, 2022
HomeOffice DecorConfidential Consumer Places of work - Istanbul

Confidential Consumer Places of work – Istanbul


Impressed by the perennial values of the corporate’s historical past and the cityscape of Istanbul, this consumer now has a rejuvenating and wellness-focused workplace for his or her Turkey-based workers.

Studio 13, Architects was tasked with designing a confidential consumer’s places of work in Istanbul, Turkey.

We developed a design path to the brand new workplace. Holding the cultural influences was the important thing. The workplace is situated on the three flooring of skyscraper within the enterprise heart in Istanbul.

All of the inspiration got here to us from the cityscape of Istanbul and the colour palette of Bosporus.

The entire design is impressed by architectural types of Istanbul, we tried to convey the same feeling to the inside. Summary the cityscape and create recognizable areas. Layering the kinds which make the house extra attribute and redefine it, additionally offers a unique dimension to the boring plaza corridors.

Each nook of the workplace is totally different in a method to keep away from generic circulation paths and customary views. Shapes which are defining areas are used to be able to keep away from boring plaza shell & core ‘’look’’.

Our most important aim was to create an area that brings individuals collectively, evokes them. Encourages collaboration and makes it simple for a consumer to have a terrific expertise and really feel comfy. The purpose was so as to add high quality to the office that might convey individuals collectively not as a result of they should however as a result of they wish to use it. A office that would supply greater than a house workplace, designed for better flexibility and mobility, for each era.

The perfect collaboration occurs when persons are actively engaged of their work. This occurs when house and expertise are seamlessly designed for individuals to work shoulder-to-shoulder, take part equally, and produce their concepts with them all through the day. Coming collectively within the office to socialize and collaborate will turn into the best goal that the brand new workplace can fulfill.

Pure supplies linked with vibrant colours had been chosen to be able to create an energic setting. Complementary contrasting colours had been used for creating a colourful but harmonious setting. Layouts are created in keeping with biophilic rules of the ‘’savannah principle’’. The entire house could be very versatile and each nook of the workplace is totally different avoiding the repetitive views which are removed from nature.

Sustainable supplies similar to acoustic felt panels, oak wooden, picket wool, steel mesh ceiling, recycled LVT tiles, and so on. had been used.

Design: Studio 13, Architects
Pictures: Ibrahim Özbunar

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments