Two Emms Design Studio accomplished the progressive and collaborative Co55 coworking places of work in New Cairo Metropolis, Egypt.

Co55 is among the very first few co-working areas launched in Egypt. They needed an area that marketed the concept of sharing new and avant garde concepts and to attach folks of various backgrounds, fields and even cultures. The principle thought of the house is to create an experimental hub for each start-ups and properly established firms to share and change traits, experiences and struggles to push ahead new concepts in numerous markets

CO55 teamed up with Two Emms Design Studio to begin the journey of their thought collectively and collaborate on many branches throughout the area.

For this house, Two Emms Design Studio needed to make use of a tangible metaphor for the idea and the imaginative and prescient that CO55 tried to create. They selected the motion of colours by way of the house as a principal information that elevated in depth in areas the place folks gathered, shared concepts and communicated essentially the most like the primary core of the house, assembly rooms and break space, and decreased in depth as you progress into the enclosed or personal places of work , which requires extra seclusion and privateness.

As one walks by way of the house, he would simply match into the brand new (CO)mmunity by shifting with the colours that assist him perceive the house extra and mix within the shared areas, however on the similar time having his/her personal workplace.

Artwork and installations had been additionally meticulously designed and chosen by Two Emms Design Studio to replicate the idea, particularly within the core of the house the place you see an set up of similar however totally different faces , which displays the blended neighborhood of CO55.

It’s all the time a problem for Two Emms Design Studio to provide you with new concepts for every department that replicate the identical idea, however on the similar time this what makes these co-working areas so distinctive and all the time forward of their recreation.

Design: Two Emms Design Studio
Contractor: Ahmed Selim and Farah Selim
Pictures: Nour El Refai