Carlos Martinez Architekten accomplished CUBIC on the Buhler Innovation Campus as a versatile and enjoyable workplace area in Uzwil, Switzerland.

The Cubic turns into the epicenter of the Bühler Improvements Campus. The 2-storey metal skeleton constructing with dimensions of fifty by fifty meters rests on the one hand on a newly created entry core with connecting bridges to the high-rise buildings and the shopper middle, however on the modernized take a look at halls. With the intention to meet the specified flexibility of the Innovation Heart, load-bearing parts, stairs, elevators and technical connections are targeting simply three concrete cores. Along with three patios and three double-storey halls, these cores outline the middle of the Cubic.

Round these fastened elements, an open spatial panorama is organized in a hoop on two flooring. Transformed delivery containers, lounge-like furnishings and versatile workspaces create a relaxed environment and break with the conventions of basic workplace constructing in direction of a extremely fashionable co-working area, a spot for collaborative analysis and growth. The constructing accommodates the mission groups of staff, start-ups, college students and academics on three ranges. Along with thrilling spatial buildings, the constructing achieves an clever synthesis of flexibility and sustainability licensed with the Leed Gold Label. Behind the commercial environment, which is brought on by the naked metal development, hides an progressive constructing expertise in addition to a sensible constructing automation. The load-bearing trapezoidal sheet steel of the ceiling fulfills room acoustic capabilities and accommodates your complete heating and cooling system.

Design: Carlos Martinez Architekten
Design Crew: Carlos Martinez, Matthias Waibel, Raffaele Falivena, Diego Rosafio, Stefanie Watzenegger, Roman Müller, Marion Belz, Reto Brühlmann, Angelika Epple, Holger Fritz, Catherine Sark, Hana Pleskačová
Images: Farouk Pinjo