Pressured to re-evaluate their office on the top of the COVID-19 pandemic, Beiersdorf shifted their house to give attention to open air collaborative zones and various-sized assembly rooms for his or her Stamford workplace.

G3 Structure Interiors Planning targeted their design on versatile areas with good acoustics for the Beiersdorf workplaces in Stamford, Connecticut.

The multinational skincare merchandise firm, Beiersdorf, recruited G3 to assist choose a constructing for his or her new U.S. Headquarters and to design the house. The COVID-19 pandemic was at its peak, and Beiersdorf confronted many uncertainties: what would a post-COVID-19 work atmosphere appear to be for many firms, and the way would they tailor that mannequin to fulfill the particular wants of their very own workers? By means of intensive analysis, house research, and fast adaption to a totally digital assembly course of, G3 was in a position to information Beiersdorf in making a complete office technique and deciding on and designing an area the place this “workplace of the long run” may thrive.

Specializing in collaborative conferences, particular person workplaces had been eradicated and workstation quantities drastically decreased. Based mostly on Beiersdorf’s crew assembly processes, G3 developed a number of collaborative zones and assembly room varieties for various group sizes and privateness necessities. Open assembly areas embrace collaborative clusters outfitted with lounge seating, contact down stations with counter top seating, and venture areas with bar top seating. Closed assembly rooms embrace a boardroom, massive convention rooms, focus rooms for smaller teams, two enclosed collaborative lounges, and cellphone rooms. With flexibility in thoughts, the boardroom has powered cell tables that may be configured into one expansive convention desk or separated for coaching classes. A dividing wall that disappears into the ceiling can separate the house into two assembly rooms. Light-weight furnishings and house dividers on casters—together with dwell greenery panels and marker boards—give customers the flexibility to reconfigure areas. Every occupant has entry to energy by means of powered furnishings or cell charging stations.

Pursuing LEED and Fitwel certifications whereas utilizing WELL constructing requirements as a suggestion, Beiersdorf dedicated to the supply of an workplace house that focused on wellness. Air high quality was exponentially enhanced, and chosen supplies are sustainable and meet inexperienced constructing standards. All enclosed areas had been saved close to the core to permit an influx of pure gentle, and lighting management methods reinforce worker consolation and save vitality. Integrating biophilic design with planters in convention rooms and atop locker banks, cell greenery panels, and vines trailing from a wooden slat ceiling above the Cantina provides vibrancy. A wellness room and a mom’s room present privateness and moments of respite.

Design: G3 Structure Interiors Planning
Images: Alan Schindler, Raj Aitwal